Wat is er nieuw in Webland?

Enkele sporadische nieuwtjes uit onze  altijd drukke kantoren

Een nieuwe versie (update) van ons CMS voor e-shops

De update is afgewerkt! Het werk achter de schermen is meestal het zwaarste en minst glamoureuse werk naar de buitenwereld toe, maar elke nieuwe software wordt binnenshuis gevierd als was het een verjaardag van een collega 🙂 Dit keer betreft het enkel een grotere update van ons in-huis geschreven CMS in Nette Framework, dat we gebruiken in bepaalde webshops.
Nette is het sterk groeiende framework met Tsjechische roots; heel logisch en krachtig zodat met minder code, betere en veiligere PHP5 applicaties geschreven kunnen worden. De leercurve is niet zo stijl en de resultaten zijn geweldig.
Waarom gebruiken we dit niet voor al onze webshops? Elk project is anders en heeft zijn eigen specifieke vereisten. De basis van dit CMS werd geschreven voor een heel aparte webshop, die moest voortbouwen op een reeds bestaande applicatie. De structuur wijkt daarom wel wat af van ons default webshop systeem waarmee we de meeste klanten toch het liefst bedienen, aangezien dat ook zeer solide is en toch nog dat beetje flexibeler in de opzetmogelijkheden. Dit bepaalde Nette-based CMS is aangewezen voor ongeveer 15% van de webshops.

We sluiten de mogelijkheid niet uit dat we binnenkort beginnen aan een nieuw CMS voor websites en webshops, dat wordt gebouwd in Nette en op termijn ons huidige standaardmodel gaat vervangen. Enkele van onze specialisten ter zake staan eigenlijk al te springen om dit te realiseren; ze moeten eigenlijk enkel nog ondergetekende over de streep trekken 🙂 To be continued!

Meer over Nette Framework.

Filip Verhaege – 29 augustus 2012

Onze mobiele kantoren

illumedia kiest voor de aanpak bij de klant op locatie. Onze prioriteit is het uitvoeren van uw projecten, niet van de koffie 8 uur warm te houden voor wie onverwacht wil binnenspringen 🙂 Daarom werken wij met een net van vliegende medewerkers, strategisch over heel Vlaanderen verspreid: Ramsel voor Antwerpen, Vlaams-Brabant/Brussel en Leuven, Waregem voor Gent, Aalst en Waregem zelf, Lommel voor de provincie Limburg, en we werken aan een branche in het centrum van Antwerpen zelf – aangezien dit onze grootste markt is sinds enkele jaren.
Onze medewerkers komen dan ook altijd tot bij u op het bedrijf of thuis; zelden ontvangen we klanten op onze locaties, dat is onze filosofie nu eenmaal.
Evengoed, bij minder complexe (of meer geroutineerde) opdrachten, wordt alle communicatie vanop afstand onderhouden (telefoon, skype, email, …)

Filip Verhaege – 15 augustus 2012