TWEE MERKEN : SYNOLOGY EN QNAP

Eigenlijk is de keuze voor beide merken een beetje te vergelijken met Nikon en Canon.  Iemand die Nikon heeft zal deze aanbevelen terwijl iemand Canon heeft Canon aanbevelen.  In de NAS wereld ligt dit niet anders. Ik heb enkel voor deze twee merken, Synology en Qnap gekozen omdat ik hier de beste ervaring mee heb.  Dit vooral voor hun veeltalige functies en goeie zuinige producten.

SYNOLOGY

Bij Synology denkt met niet alleen mee met de evolutie maar probeert men ook zich niet alleen te richten op de bedrijfswereld.  Met een simpel 1-bay NAS (1 harde schijf) kan een thuispersoon al verschillende leuke functies in zijn netwerk plaatsen.

Er is dus een heuse karrenvracht aan meerwaardetoepassingen voor uw Synology NAS. U kunt voortaan toepassingen die ontwikkeld zijn op maat van uw behoeften downloaden en installeren, ongeacht of het gaat om het delen van bestanden op de cloud, foto’s in een online-album, het opzetten van een VPN-omgeving of om een antivirusprogramma voor de bescherming van uw systeem. U vindt het allemaal in Package Center in enkele clicks.

Synology werkt met een zeer gebruiksvriendelijke interface en is makkelijk te installeren en te bedienen.

Voor Thuisgebruikers
TV, DLN-apparaten, computers en stereo-installaties … Wat hebben deze apparaten gemeen met u en uw familie? Verbinding. Met DSM is het delen van bestanden tussen gezinsleden heel eenvoudig en kun je op de televisie in de woonkamer hetzelfde bestand bekijken als je broer op zijn laptop. Kortom, het draai allemaal om verbinding.
Meer informatie kunt u alvast terugvinden op de Synology website.

Voor zakelijk gebruik
Bedrijven vereisen efficiëntie en hoge productiviteit. Dit veronderstelt een verregaande integratie met de bestaande infrastructuur, meerdere toegangsmogelijkheden tot gegevens en een uitgebreide gegevensbeveiligingsplanning. DSM biedt uitgebreide ondersteuning met Windows ADS en LDAP, een groot aantal add-ons om zakelijke toepassingen te ondersteunen, en gereedschap voor een goede beveiliging van het systeem.
Meer informatie vindt u op de Synology website.

Hoe kiest u een DiskStation
Door het juiste DiskStation te kiezen geniet u niet alleen maximaal van de rijke functionaliteit die het Synology team voor u heeft ontwikkeld, maar blijft u in de geglobaliseerde markt de concurrentie een stap voor. Voor zakelijke gebruikers en kleine ondernemingen/thuisgebruikers biedt Synology een breed gamma van keuzes op basis van het aantal gebruikers, de opslagcapaciteit waarover u beschikt en natuurlijk de gewenste prestaties. Een verstandige beslissing is van kapitaal belang om kosten te besparen en de productiviteit te maximaliseren.
Een overzicht van al hun producten vindt u hier!

QNAP

Qnap zit op dezelfde golflengte als Synology.  Ze willen zowel thuisgebruikers als bedrijven een Alles-in-een NAS geven met verschillende functies die thuis als op kantoor kunnen gebruikt worden.

Gebruiksvriendelijk
Intuïtieve en interactieve webinterface
QNAP NAS heeft een aantal wizards die stap-voor-stap de systeem- en geavanceerde functies instellen.
Qnap werkt ook met een zeer gebruiksvriendelijke interface en is makkelijk te installeren en te bedienen.

QNAP NAS producten combineren een mooi ontwerp, krachtige prestaties en stil functioneren zodat de gebruiker uitzonderlijke ervaringen krijgt.

Milieuvriendelijk,energiebesparend ontwerp
QNAP NAS is uitgerust met de nieuwste groene technologie om het milieu te beschermen en de energienota omlaag te brengen. De harde schijven op de NAS kunnen worden geconfigureerd om na
een bepaalde periode van inactiviteit in de stand-by-modus te gaan om het energieverbruik te reduceren en de levensduur te verlengen. De slimme ventilator bewaakt de temperatuur in de server en past automatisch de snelheid van de ventilator aan om 24/7 stil te kunnen werken. De NAS kan worden ingesteld om automatisch in en uit te schakelen om energie te besparen als de NAS geen dienst hoeft te doen.

Home-entertainmentcenter als u wilt genieten van foto’s, muziek en video’s
U kunt genieten van Full HD-films, muziek en foto’s op TV gestreamd vanuit de NAS via een PS3, Xbox 360, andere netwerkmediaspelers, pc’s en mobiele apparaten. Dankzij de NAS heeft u overal direct toegang tot uw ultimediaverzameling.

Geavanceerde cloudcomputing technologie
QNAP NAS helpt gebruikers het onderste uit de kan te halen bij cloudcomputing met MyCloudNAS services die gebruikers de mogelijkheid geeft om bestanden te delen op het Internet met vrienden en familie.
Complete back-up oplossing
Locale, externe, en cloudback-up
QNAP NAS kan uitgerust worden met hoge opslagcapaciteit en biedt uitstekende prestaties voor het overbrengen van bestanden en het maken van back-ups van locale pc’s en servers. Bovendien zijn er mogelijkheden voor disaster recovery om een back-up te maken van de data op de NAS op een externe diskdrive of computer om belangrijke informatie te beschermen.

Nog meer info op deze externe webpage.

Interesse in de juiste NAS oplossingen voor uw bedrijf, of thuis? Contacteer onze specialist!