Er zijn verschillende back-up software programma’s op de markt. Hieronder sommen wij er een paar op waar wij goeie ervaringen mee hebben.

Wenst meer assistentie bij het kiezen van de juiste software voor u of uw bedrijf, aarzel dan niet om ons te contracteren voor een consultancy en analyse van uw noden om samen met u de juiste oplossing te kiezen.

 

Gratis Back-up software

FBackup

FBackup is een gratis backup programma voor persoonlijk en commercieel gebruik. De software beschermt uw belangrijke gegevens door backups te maken naar een USB / Firewire-apparaat, lokale schijf of netwerklocatie.
De back-up van uw gegevens, kan zowel gecomprimeerd (met behulp van standaard zip compressie) of als een exacte kopie van de originele bestanden opgeslagen worden.
FBackup heeft de volgende kenmerken:

  • backup software
  • freeware
  • wachtwoord protectie mogelijk
  • ondersteuning ZIP-compressie
  • automatisch backups maken op ingestelde tijdstippen
   de computer automatisch een actie laten uitvoeren voor of na de backup (bijvoorbeeld overschakelen naar de standby-stand)
  • gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik
  • alleen geschikt voor Microsoft Windows
  • automatische updates

 

Cobian Backup

Cobian Backup is freeware vernoemd naar de maker van deze backupsoftware.
Cobian Backup is software waarmee u backups maakt van de originele lokatie naar een andere map of harde schijf op dezelfde computer of op een andere computer in het netwerk. FTP backupmogelijkheden worden ook ondersteund.

Coban Backup ondersteunt verschillende methoden van compressie en sterke encryptie. Het programma gebruikt weinig geheugen en kan op de achtergrond van uw PC blijven draaien. Het kan automatisch op ingestelde tijden backups maken.
Cobian Backup heeft ondermeer de volgende kenmerken:

  • sterke encryptie; ondersteuning van Blowfish (128 bit), Rijndael (128 bit) en DES (64 bit)
  • plugins mogelijk voor extra functionaliteit,
  • drie verschillende mogelijkheden voor het maken van backups voor extra zekerheid,
  • backups mogelijk naar meerdere locaties,
  • automatisch verwijderen van oude backups,
  • ZIP-bestanden kunnen gesplitst worden,
  • alleen geschikt voor Windows.

 

SyncBack

SyncBack is een freeware backupprogramma. SyncBack kunt u gebruiken voor het maken van backups, synchronisatie met een (externe) harde schijf en het terugzetten van bestanden en mappen.
SyncBack biedt de mogelijkheid om op vaste tijden automatisch een backup te maken. U loopt dan niet het risico dat u alles kwijt bent als de PC kapot gaat. Verder kunt u Syncback verschillende backups laten draaien en deze profiles kunt u organiseren in groepen.

SyncBack biedt u:

  • gratis backups maken,
  • mappen en bestanden synchroniseren,
  • automatisch backups maken op ingestelde tijden,
  • ondersteuning van de Nederlandse taal

 

Betalende Back-up software

Acronis ® True Image™ Home (voor thuisgebruikers)

U kunt binnen enkele seconden al uw foto’s, e-mail, programma’s, kritieke bestanden en snelkoppelingen verliezen. Dankzij Acronis® True Image™ Home 2012, kunnen alle gegevens en uw volledige systeem snel en moeiteloos worden hersteld naar de oorspronkelijke staat.
Meer informatie vindt u op Acronis website
Hierbij wordt ook Acronis® True Image™ Home 2012 Plus Pack (meer info) en Acronisnis® True Image™ Online (meer info)

Acronis® Backup & Recovery™ (voor bedrijven)

De bescherming van uw gegevens en het maximaliseren van de uptime in uw bedrijf vereist een product dat snelheid, betrouwbaarheid, eenvoud en kostenbesparing levert.
Ongeacht de omvang van uw bedrijf, Acronis® Backup & Recovery™ 11 biedt u het voordeel dat u nodig hebt om uw gegevens en systemen te beschermen, ongeacht hun locatie. Onze producten voorzien in uw behoeften op het gebied van herstel en gegevensbescherming in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen.
Of u in uw onderneming nu een eenvoudig product nodig hebt voor lokale servers of workstations, of geavanceerde capaciteiten met gecentraliseerd beheer, Acronis Backup & Recovery 11 biedt precies wat u nodig hebt.
Meer info op http://www.acronis.nl/backup-recovery/

Symantec Backup Exec

Backup Exec 2012 helpt de gebruikers bij het elimineren van complexiteit, voert backups uit in een combinatie van fysieke- en gevirtualiseerde omgevingen en biedt lokale en cloud-gebaseerde recovery met één enkele oplossing. Als onderdeel van deze release heeft Symantec de gebruikersinterface en de configureerbaarheid aangepast om een eenvoudigere ervaring te bieden. Symantec breidt deze technologie ook uit naar het MKB met de Backup Exec Small Business Edition en Backup Exec.cloud. Organisaties kunnen hierdoor in drie simpele stappen en in minder dan tien minuten een backup maken van hun informatie.

“Backup is een vitaal onderdeel van een data bescherming-strategie en met een groeiend aantal digitale bezittingen en krimpende IT-budgetten, moeten groeiende organisaties een manier vinden om de kosten laag te houden zonder afbreuk te doen aan de beschikbaarheid van hun informatie”, zegt Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. “Bijna twee miljoen organisaties wereldwijd vertrouwen op Symantec Backup Exec en het is onze verantwoordelijkheid om IT professionals en eigenaren van kleine organisaties tot backup-helden te maken.”

Het Backup Exec portfolio bevat nu:

  • Backup Exec V-Ray Edition: Backup Exec V-Ray Edition geeft virtualisatie-architecten de mogelijkheid om met de Backup Exec technologie hun gevirtualiseerde omgeving te beschermen en de optie om deze bescherming, waar nodig, eenvoudig uit te breiden naar fysieke omgevingen zonder dat daar een aparte oplossing voor moet worden aangeschaft.
  • Backup Exec Small Business Edition: Backup Exec 2012 Small Business Edition zal in drie eenvoudige stappen de backup-oplossing installeren en configureren. Kleinere organisaties met beperkte IT-ervaring kunnen zo gemakkelijk hun data beschermen. Backup Exec Small Business Edition bundelt Symantecs recovery-technologie voor data en complete systemen samen in een betaalbare oplossing met slechts één licentie die specifiek ontworpen is voor organisaties met maximaal drie servers.
  • Backup Exec. cloud: Backup Exec.cloud biedt het MKB middels een stand alone-oplossing, een eenvoudige off-premise databescherming door middel van een volledig veilige cloud-gebaseerde service die gemakkelijk is te installeren, beheren en configureren. Cloud backup is ideaal voor een klein kantoor zonder IT-personeel, afgelegen gesitueerde of voor mobiele kantoren die behoefte hebben aan een simpele backup strategie.

Meer info op de Symantec website (Engels)

 

Veaam Backup and Replication

Veeam Backup & Replication is speciaal ontwikkeld voor virtuele omgevingen om te kunnen voorzien in snelle back-up en snel herstel van virtuele machines, ongeacht of deze draaien op VMware of Hyper-V. Met een enkele licentie kunt u vanaf een geïntegreerde console uw volledige virtuele infrastructuur beschermen met toonaangevende features zoals Instant VM Recovery, Instant File-level Recovery, 2-in-1: back-up en replicatie en built-in deduplicatie.
Of u nu gebruik maakt van VMware, Hyper-V of een combinatie van beide, wij hebben de oplossing!

Verlaag de kosten en optimaliseer de virtualisatieresultaten
Haal meer uit uw virtualisatie-aanpak
Veeam Backup & Replication beschermt uw investering in virtualisatie doordat u hiermee de continuïteit van uw bedrijf beter kunt garanderen en u over de tools beschikt om flexibel en alert te reageren. Zo kunt u altijd meteen inspelen op de steeds veranderende behoeften van uw organisatie.
Het verkrijgen en beheren van een licentie voor Veeam Backup & Replication is veel eenvoudiger en goedkoper dan bij legacy back-uptools. Licenties worden per CPU-socket aangeschaft en het biedt back-up, replicatie, deduplicatie, multi-hypervisorondersteuning en gecentraliseerd beheer in één coherente oplossing. Er zijn geen additionele kosten voor afzonderlijke applicaties, VM’s of hosts. Veeam Backup & Replication biedt de meest uitgebreide bescherming van uw virtuele infrastructuur tegen een fractie van de kosten van andere tools.

 

Snelle back-up- en herstelprocedures
Verminder de tijd die besteed wordt aan back-up
Besteedt u te veel tijd aan het maken back-ups? Kosten uw back-ups te veel tijd? Anders dan bij traditionele, op bestanden gebaseerde back-ups, biedt Veeam Backup & Replication imaged-based back-ups waardoor een complete VM, een bestand of applicatie-item snel kan worden hersteld. Nu kunt u zo vaak als nodig alle back-up’s maken en tegelijkertijd voldoen aan de Recovery Point Objectives (RPO’s).

Meer info op de Veeam website.